Infosessie wijkrenovatietrajecten kent succes, 2de sessie noodzakelijk

Op 26 januari vindt de tweede infosessie plaats in Biercentrum De Lambiek.

Geschreven op

January 20, 2023

Het Nieuwsblad 20/01/2023


BEERSEL - Het moet zijn dat de infosessie wijkrenovatietrajecten in Beersel ergens beantwoordt aan een vraag, inderdaad, wegens succes was deze al vlug volgeboekt en bleek een 2de infosessie noodzakelijk. Deze vindt plaats op 26 januari.

Op 17 januari 2023 vond in het kader van de twee wijkrenovatietrajecten in Beersel een infosessie plaats. Op deze infoavond konden de inwoners thermografische beelden van hun voorgevel zien en in gesprek gaan met een BENOvatiecoach van Klimaatpunt vzw om een beter idee te krijgen hoe energiezuinig hun woning is. Hierbij kregen ze uitleg over hun scan, persoonlijk advies en informatie over een stappenplan om hun woning gericht te kunnen isoleren en renoveren. De infosessie was een enorm groot succes - en dit had de gemeente niet verwacht. Meer dan 150 inwoners wensten zich in te schrijven. Daarom was de gemeente genoodzaakt op het laatste moment te beslissen om een tweede infosessie te organiseren. Op die manier kan ook de dienstverlening naar de inwoners toe gegarandeerd worden.  

Op 26 januari 2023 om 19u30 in Biercentrum De Lambiek vindt de tweede infosessie plaats. Ook daar verwacht de gemeente alvast veel inwoners. De inschrijvingen lopen nog, maar hiervoor is het aantal plaatsen nu wel beperkt. Inwoners die zich nog wensen in te schrijven moeten er dus snel bij zijn. Inschrijven voor de infosessie kan via www.klimaatpunt.be/gevelscan of klimaat@beersel.be - 02 359 17 55. De geselecteerde wijken in het kader van de wijkrenovatietrajecten zijn een deel van de wijk Ingendael en het centrum van Beersel. De inwoners van deze wijken worden gestimuleerd tot – en begeleid bij – een structureel duurzaam energieverbruik. De centrale doelen zijn het energiezuiniger maken van de woningen, het verlagen van de energiefactuur en het verhogen van het wooncomfort. “Dit project maakt deel uit van het door de provincie Vlaams-Brabant gesubsidieerd klimaatproject ‘Beersel wekt op’. Met haar subsidie voor duurzame klimaatprojecten helpt de provincie gemeenten en organisaties die met hun project mee de doelstellingen van het provinciale klimaatplan realiseren. De subsidie voor het deelproject wijkrenovatietrajecten bedraagt zo’n 30.000 euro." Hugo Devillé.