Wil je als leerkracht of directie je leerlingen graag sensibiliseren over klimaat en energie?
Wij bieden twee lespakketten aan op maat van de derde graad lager onderwijs. Onze energiegids komt met plezier langs.
Daarnaast kan je ook onze Wattmobiel huren: een ludieke manier om leerlingen van 10 tot 14 jaar kennis te laten maken met hernieuwbare energie.

Klimaat & Milieu

Het lespakket Klimaat leert de kinderen begrijpen wat klimaat(opwarming) is , over welke energiebronnen we op aarde beschikken en hoe we energie en CO2-verbruik kunnen meten.

Energiebesparing & -Monitoring

In de vervolgles op het lespakket Klimaat & Milieu gaan leerlingen zelf aan de slag met een computertool om te leren hoe ze het energieverbruik op school en thuis zelf kunnen bijhouden en waar ze energie kunnen besparen. Zo worden ze ook aangezet om ouders te betrekken en thuis aan de slag te gaan. Dankzij onze energiekoffer gaan de leerlingen ook actief met een energiemeter op zoek naar energievreters in de school en meten ze het verbruik van verschillende soorten lampen.

Wattmobiel

Doe beroep op onze Wattmobiel om leerlingen iets bij te brengen over hernieuwbare energie! De Wattmobiel is een experimenteel labo uitgerust met een windmolen, zonnepanelen, een warmtepomp, batterijen en zelfs een fiets om energie op te wekken. Aan de hand van een spel moeten de leerlingen puzzels & raadsels oplossen en proefjes uitvoeren, waarmee ze de technieken kunnen opstarten om succesvol elektriciteit op te wekken. Meer info op : www.klimaatpunt.be/wattmobiel

Interesse?

Stuur een bericht naar duurzamescholen@klimaatpunt.be of bel 0468/569260