Na de aankoop van ons huis begon de moeilijke zoektocht naar correcte informatie over isoleren en ecologisch verantwoord verbouwen. Voor ons is het belangrijk om ons huis op die manier te verbouwen zodat het klaar is voor de toekomst. Stel je voor dat we binnen 5 jaar moeten vaststellen dat al wat we nu doen (met het budget dat we hebben) geen duurzame en toekomstgerichte keuze was, daar zouden we slecht van slapen. Daartegenover staat dat ons budget beperkt is.

Niet evident om tussen het bos de bomen te zien, te kunnen inschatten welke keuzes we moeten maken en wat dit financieel betekent.

We hebben niet lang getwijfeld: dit is wat we nodig hebben. De concrete aanpak, het betrouwbare aanspreekpunt en een duidelijk stappenplan geven ons een houvast en zorgen voor het nodige vertrouwen. Na een doorlichting van je woning ter plaatse stelt Klimaatpunt een stappenplan op om je woning volledig te isoleren

Na tips van enkele collega’s over de steun van de provincie Vlaams-Brabant in dit verhaal, belanden we op een info-avond van Klimaatpunt en de gemeente Beersel, waarin het provinciaal benovatietraject voorgesteld wordt. We hebben niet lang getwijfeld: dit is wat we nodig hebben. De concrete aanpak, het betrouwbare aanspreekpunt en een duidelijk stappenplan geven ons een houvast en zorgen voor het nodige vertrouwen. Na een doorlichting van je woning ter plaatse stelt Klimaatpunt een stappenplan op om je woning volledig te isoleren (dak, ramen, gevel, vloer).

Bovendien kunnen we ook voor de volgende stap terecht bij hen: de uitvoering van de werken. Het feit dat Klimaatpunt continu groepsaankopen organiseert met betrouwbare aannemers, die zelf contact met ons opnemen, versnelt het hele verbouwproces. Het staat ons ook vrij om nog extra aannemers te contacteren zodat we kunnen vergelijken. Op al die offertes krijgen we deskundige feedback van het aanspreekpunt bij Klimaatpunt. Ook voor de keuze van materialen, het verschil in budget, de extra isolatiewaarde, de nodige ventilatie die hier tegenover staat: het aanspreekpunt weet raad.

We zijn dan ook heel tevreden over de hulp die de provinciale BENOvatiecoach van Klimaatpunt ons biedt, en kijken er naar uit om onze afgewerkte woning fier aan hen te tonen.

Ook interesse in het bezoek van onze BENOvatiecoach? Bel dan naar 0468/19.07.74 of mail naar benoveren@klimaatpunt.be

Meer informatie over onze BENOvatie begeleidingen vind je hier