Dakisolatie

Veel daken in Vlaanderen zijn nog steeds niet geïsoleerd. En degene die dat wel al zijn, hebben dikwijls een te dun isolatiepakket dat bovendien vaak niet correct is aangebracht. Dit betekent een grote verspilling van energie en een verlies aan wooncomfort. Je dak BENOveren geeft je de mogelijkheid om met een relatief kleine investering een grote energiebesparing te realiseren. Met goede dakisolatie woon je bovendien comfortabeler.

Zoldervloerisolatie

Gebruik je je zolder niet zo intensief, bijvoorbeeld alleen maar als bergruimte? Kies dan voor zoldervloerisolatie. Dat gaat sneller en het is goedkoper. En omdat de zolderruimte niet opwarmt, bespaar je nog meer energie.

Beglazing

Tot 15% van de warmte in je woonst verlies je via ramen en deuren... Investeren in kwaliteitsvolle beglazing én duurzame raamprofielen is dus geen overbodige luxe. Meer nog: doordacht isoleren van de bouwschil stopt niet bij een uitstekende dak-, muur- en vloerisolatie. Ga dus gerust nog een stapje verder, voorzie ook een efficiënte raam- en deurisolatie én geniet heerlijk comfortabel van een nog lagere energiefactuur.

Vloerisolatie

Een kille vloer kan je wooncomfort stevig naar beneden halen. Dak, muren, ramen en deuren goed geïsoleerd? Dan is het de beurt aan de vloeren. Hier vind je advies over de aanpak, de voordelen en mogelijkheden, en mogelijke premies.

Zonnepanelen

Ondanks de afschaffing van de terugdraaiende teller, blijven zonnepanelen een rendabele investering. Bovendien is er sinds 2021 nu een premie tot max €1500,- en krijgt u ook een (zij het kleine) terugleververgoeding voor de stoom die u niet verbruikt en op het net injecteert. Wel wordt de hoeveelheid zelfconsumptie belangrijker: hoe meer u de geproduceerde stroom direct verbruikt, hoe interessanter. Bovendien is de premie voor de thuisbatterij vanaf april 2021 verhoogd. Dus, laat zeker een offerte maken bij onze aannemer.

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, het water of de bodem. Het is één van de meest efficiënte manier om te verwarmen of om warm water te maken. Voor elke eenheid elektriciteit haalt een pomp tot 3 eenheden warmte uit de omgeving. Een warmtepomp combineer je bij voorkeur met een lage temperatuur afgifte systeem (bvb vloerverwarming). Als vloerverwarming geen optie is, kan je kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp met verschillende binnen-units. Heb je nog een elektrische boiler staan? Dan is een warmtepompboiler een heel interessante investering: op 4 jaar heb je de meerkost terugverdiend. Denk ook aan de mooie premie voor warmtepompen.

Ventilatie

Isoleren en ventileren gaan altijd samen. Hoe beter je woning geïsoleerd, hoe belangrijker de ventilatie wordt. Immers, de vocht stapelt zich op en gaat condenseren binnen de woning. Een centrale vochtgestuurde balansventilatie type C of D zijn onmisbaar in een goed geïsoleerde woning. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte via info@klimaatpunt.be

Vochtwerken

1 op drie woningen heeft last van vochtproblemen in ons land. De woning goed isoleren zonder eerst de vochtproblemen aan te pakken is vragen om problemen. Om die reden is ventilatie ook zo belangrijk. Maar eerst moet de oorzaak van de vochtproblemen opgespoord en opgelost worden. Doe beroep onze aannemers voor een offerte en stuur een bericht naar info@klimaatpunt.be

Waarom in zee gaan met onze aannemers?

Een scherpe en correcte prijs

Betrouwbare en lokale installateurs en aannemers

Hoge kwaliteit van materialen en plaatsing

Objectieve en heldere informatie

Goede en vlotte dienstverlening

Uitgebreide garanties

Stipte opvolging van offerte tot en met plaatsing

Interesse?

Nog vragen? Neem gerust contact op met Klimaatpunt via info@klimaatpunt.be of 0468/19.07.74

Inschrijven