Groepsaanbod Regenwatertonnen

Voorjaar 2023

Wateroverlast wordt vaak veroorzaakt door hevige regenbuien die niet of onvoldoende kunnen opgevangen worden door de bestaande afwatering. Daarom is het zinvol om een extra buffer te voorzien via bijvoorbeeld regenwatertonnen.

Wateroverlast ...

De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden, zoals hittegolven en zware regenval met wateroverlast. Het ziet ernaar uit dat dit soort weersomstandigheden in de toekomst zal toenemen, zodat de noodzaak aan uitgebreide infrastructuur voor de beheersing van droogte en wateroverlast wenselijk is.

Bij hevige regenval is de plotse hoeveelheid hemelwater zo groot dat het water geen tijd heeft om te infiltreren in de bodem, en de afvoer het debiet niet kan verwerken. Met lokale wateroverlast tot gevolg. Door de opvang van hemelwater wordt de afvoer gebufferd en neemt het risico op wateroverlast af. Het opgevangen water kan oa hergebruikt worden in de tuin of voor het poetsen. Zeker in tijden van droogte, waarin zuinig gebruik van leidingwater noodzakelijk is, is dit een voordeel. Daarom organiseren Haviland Intercommunale en Klimaatpunt deze lente (2023) een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen en dit ism 9 gemeenten. In onze regio zijn dat Galmaarden, Linkebeek en Ternat.

Meer info

Direct bestellen?

Ga dan naar dit online formulier en maak je keuze:

Inschrijven