Groepsaanbod Regenwatertonnen

Wateroverlast wordt vaak veroorzaakt door hevige regenbuien die niet of onvoldoende kunnen opgevangen worden door de bestaande afwatering. Daarom is het zinvol om een extra buffer te voorzien via bijvoorbeeld regenwatertonnen.

Wateroverlast ...

De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden, zoals hittegolven en zware regenval met wateroverlast. Het ziet ernaar uit dat dit soort weersomstandigheden in de toekomst zal toenemen, zodat de noodzaak aan uitgebreide infrastructuur voor de beheersing van droogte en wateroverlast wenselijk is.

Bij hevige regenval is de plotse hoeveelheid hemelwater zo groot dat het water geen tijd heeft om te infiltreren in de bodem, en de afvoer het debiet niet kan verwerken. Met lokale wateroverlast tot gevolg. Door de opvang van hemelwater wordt de afvoer gebufferd en neemt het risico op wateroverlast af. Het opgevangen water kan oa hergebruikt worden in de tuin of voor het poetsen. Zeker in tijden van droogte, waarin zuinig gebruik van leidingwater noodzakelijk is, is dit een voordeel. Daarom organiseren Haviland Intercommunale en Klimaatpunt deze lente (2022) een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen en dit ism de volgende gemeenten:

Asse, Halle, Liedekerke, Overijse, Ternat

Interesse? Wil je op de hoogte blijven of wil je graag zetelen in de werkgroep? Meld je dan vóór 18/3/2022 geheel vrijblijvend aan via volgend formulier:

Vrijblijvend inschrijven


WERKWIJZE:


* Het aanbod van de groepsaankoop wordt gekozen door een werkgroep van enthousiaste burgers die mee beslissen aan welke voorwaarden de regenwatertonnen moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan de leverancier(s). De eerste samenkomst van de werkgroep zal digitaal plaatsvinden op 23 maart, voor de noordrand van Halle-Vilvoorde, en op 28 maart voor de zuidregio, telkens om 19u30.·      

* De gekozen firma geeft een toelichting en geïnteresseerde inwoners kunnen nadien hun regenwaterton naar keuze bestellen.

* De burger zal een offerte ontvangen van de leverancier en betaald deze binnen de gestelde termijn.

* De burger gaat de regenwaterton afhalen op een centrale locatie in de gemeente of laat deze leveren en installeren door een installateur van 3WPlus.

Geïnteresseerde burgers voor de werkgroep zullen enkele dagen vooraf een link ontvangen.

No items found.

Interesse?

Schrijf je dan vrijblijvend in in afwachting van de defintieve selectie:

Inschrijven