Beleef Paddenbroek!

Puur Pajottenland

Puur Pajottenland - Beleef Paddenbroek

Puur Pajottenland - Beleef Paddenbroek! wil meehelpen om (de troeven van) de regio Pajottenland op de kaart te zetten door in te zetten op de 5 pijlers van Plattelandscentrum Paddenbroek: natuur, landbouw, toerisme, streekidentiteit en duurzaamheid.

Vanuit Klimaatpunt vzw willen we binnen het project graag de focus leggen op de pijler duurzaamheid door sensibilisatie rond klimaatverandering en het belang van hernieuwbare energie.

Hiervoor hebben we twee educatieve pakketten uitgewerkt van elk een halve dag. Deze zijn te combineren op één volledige dag, maar kunnen ook los van elkaar geboekt worden.

Deze pakketten worden aangeboden aan alle scholen in Pajottenland & Zennevallei en omgeving. Dit nieuwe aanbod vormt een mooie aanvulling op het reeds bestaande natuureducatie-aanbod van Regionaal Landschap in Paddenbroek. De scholen uit de deelnemende Pajotse gemeenten krijgen voorrang qua reservatie.

Waar mogelijk of aangewezen proberen we ook pijleroverschrijdend te werken. Zo zullen Regionaal Landschap en Klimaatpunt naast een inhoudelijke afstemming ook samenwerken aan het opzetten en uitbreiden van een vrijwilligerspool om hun educatieve activiteiten te begeleiden.

Meer info:

Klimaathelden

Klimaathelden

Meer info vind je hier.

Wattmobiel

Interesse in de Klimaathelden? Neem vrijblijvend contact op via info@klimaatpunt.be of 0468 56 92 60.

Beschikbaar vanaf januari 2024

Wattmobiel

Meer info vind je hier.

Interesse in de Wattmobiel? Neem vrijblijvend contact op via info@klimaatpunt.be of 0468 56 92 60.

Beschikbaar vanaf maart 2024

Praktisch

Max. 25 deelnemers per groep

Start activiteiten: om 9u30 (aankomst tussen 9u & 9u15) en om 13u (aankomst tussen 12u30 & 12u45). Eén sessie zal ongeveer 2u30 à 3u in beslag nemen.

Prijs: 2,5 €/leerling/halve dag met minimum van 45€ per groep

Zowel Klimaathelden als de Wattmobiel vinden plaats op het plattelandscentrum Paddenbroek, Paddenbroekstraat 12, 1755 Gooik.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling Leader+ en gebeurt in samenwerking met de gemeente Gooik, Roosdaal, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Plattelandscentrum Paddenbroek.

Interesse?

De jaarlijkse bijdrage van een gemeente is afhankelijk van het aantal inwoners: