Wattmobiel

Educatief mobiel labo rond hernieuwbare energie

De elektriciteit op school is uitgevallen!

Voorzie samen met je klasgenoten de school opnieuw van energie door raadselachtige raadsels en breinbrekende puzzels op te lossen in & rond de Wattmobiel. Hoe meer je weet over energie besparen en duurzame energie, hoe sneller de opdracht is voltooid. Per team voer je ook nog eens coole wetenschappelijke proefjes uit.

Via een onlineplatform ontdek je op het einde van het spel hoeveel energie je klas heeft opgewekt.

Gaan jullie ook de uitdaging aan?

Doelgroep: 3e graad basis- en 1e graad middelbaar onderwijs. 

Beschikbaar: vanaf september 2020

Wat biedt de Wattmobiel?

De Wattmobiel is een ludieke manier om leerlingen van 10-14 jaar kennis te laten maken met hernieuwbare energie:

  • De leerlingen moeten aan de hand van puzzels & raadsels cijfers & letters vinden, waarmee ze sloten kunnen openen en de technieken kunnen opstarten om de elektriciteit succesvol op te wekken. Zo zijn er zonnepanelen, een windmolen, een warmtepomp, een waterkrachtcentrale maar ook batterijen en een fiets om energie op te wekken. De puzzels en raadsels houden verband met energie besparen en duurzame energie.
  • De bijhorende wetenschappelijke proefjes brengen hen naar het volgende spelniveau en geven tegelijkertijd ook ondersteuning over het onderwerp op een praktische manier. Zo maken de leerlingen bv. zelf een citroenbatterij, een blacklight of een zonnecel.
  • Als de opdracht is voltooid, kunnen de leerlingen aflezen hoeveel energie ze geproduceerd hebben door in te loggen op een digitaal platform.


Door samen te werken krijgen de leerlingen een geweldig leuke en leerzame ervaring.

Eén sessie zal ongeveer 2 uur in beslag nemen.

We plaatsen de mobiel op een openbare plaats zoals de bibliotheek, de muziekschool of het gemeenteplein, zodat scholen uit de directe omgeving een bezoekje kunnen brengen aan de Wattmobiel.

De mobiel blijft één week ter plaatse, zo drukken we de kosten per school.

De Wattmobiel is ook ondersteunend voor de lespakketten rond klimaatverandering en energiemonitoring en kan evenals als ondersteuning dienen voor STEM-onderwijs. Meer informatie over de lespakketten: www.klimaatpunt.be/scholen


Interesse in de Wattmobiel? Neem vrijblijvend contact op via info@klimaatpunt.be of 0468 56 92 60.