Onze aanpak

1
Inwoners nemen contact met ons op voor het bezoek van onze BENOvatiecoach. Zij bereiken ons telefonisch, via e-mail, via Facebook ...Klimaatpunt maakt actief reclame voor onze diensten via de infoblaadjes van de gemeente, de website en via social media.
2
een bezoek neemt 4 uur in beslag, we kiezen heel bewust voor een totaalrenovatieadvies: we kijken naar de isolatie, vochtproblemen, ventilatie, verwarmingstechnieken, luchtdichtheid enz ...maar luisteren ook actief naar de toekomstplannen van de eigenaar, dit heeft een grote impact op het advies dat we geven.
3
Ons advies is onafhankelijk: wij raden geen specifieke aannemers of producten aan. Wel geven wij mee dat er voor elk product ook een meer ecologische variant bestaat.
4
Na het bezoek van de BENOvatiecoach krijgt de inwoner van ons een BENOvatieplan. Ook dit document is zeer uitgebreid: we lijsten alle maatregelen op, in volgorde van prioriteit ("met wat begin ik nu eerst?"), met een schatting van de investering ("hoeveel gaat mij dat nu kosten?"), alle premies die in aanmerking komen enz ...
5
Wij adviseren voor bepaalde werken in eerste instantie onze eigen aannemers van de provinciale groepsaankopen. Maar dat is een suggestie, de eigenaar kiest met wie ze in zee gaan, en ook al is dat niet met onze eigen aannemers, we blijven hen bijstaan met de premies.
6
Wij vragen de BENOvatiepremies aan voor de eigenaar. De Vlaamse Renovatiepremie (tot max €10.000) nemen wij op in samenwerking met de Woonwinkel uit de streek, zij hebben daar de juiste expertise voor.
7
Wij blijven ter beschikking, ook na de werken, voor alle vragen betreft de isolatie van hun woning.
8
Van zodra de eigenaar 1 BENOvatie heeft uitgevoerd, betalen wij de €100 waarborg terug.

Klimaatbeleidsplan van de gemeente (SDG’s)

Sterke verlaging EPC-kengetal (van 400 naar 100) via het Renovatiepact (4.2.3.2)

Beter onderhoud van verwarming en buiten gebruik stellen van inefficiënte toestellen (4.2.3.13)

Aanmoedigen van ingrijpende energetische renovaties via financiële stimuli (4.2.3.4)

Verstrenging van energieprestatie regelgeving (4.2.3.5)

Interesse?

Heeft u een woning in Pepingen, Gooik, Halle, Beersel, Galmaarden, Lennik, Sint-Pieters-Leeuw of Liedekerke? (ook de deelgemeenten!) Stuur een bericht naar benoveren@klimaatpunt.be of bel naar 0468/19.07.74

Inschrijven